Regidoria de Turisme

On som?

Tourist Info Novelda
Centre cultural Gomez Tortosa
Carrer Major,6.
Telèfon: 965 60 92 28
Horari d’ atenció al públic:
De dilluns a dissabte de 10:00h a 14:00h.

Benvingut!

Francisco Sepulcre Segura – Regidor de Turisme

Novelda és el municipi d’interior de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà amb major potencial turístic i una de les destinacions que cada any creix quant al nombre de visitants.

Visita obligada del viatger és el Santuari de Santa Maria Magdalena, un edifici religiós impregnat de l’estil modernista català, així com el Castell de la Mola, que inclou una torre triangular de l’època cristiana que constitueix una raresa en aquest tipus de fortaleses.

Novelda és un referent a tota la Comunitat Valenciana quant a edificacions d’estil Modernista es refereix. En aquesta ciutat es troben tres dels millors exemples d’aquest estil en terres valencianes: la Casa Museu Modernista i el Centre Cultural Gómez-Tortosa, ambdues edificacions visitables, i una tercera que és de propietat privada, la Casa Mira.

A tots aquests atractius cal sumar molts altres que es gaudeixen passejant pels carrers de la ciutat, tastant la seua rica gastronomia o participant en les festes dels barris, les patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa Maria Magdalena o les de Setmana Santa.

Novelda és una ciutat tranquil•la, com la seua gent, hospitalària, d’un caràcter acollidor. Una ciutat amb un comerç professional variat i un sector econòmic que gira entorn del marbre, les espècies i el raïm de taula. Un lloc on tots els seus visitants són benvinguts.


Al capdavant de la Regidoria de Turisme es troba actualment el regidor Francisco Sepulcre Segura i l’oficina de turisme queda configurada amb la Tècnica de turisme, Begoña Mayor Reus i una informadora turística; Susi Navarro Belda. Així mateix, acull anualment a personal en pràctiques de la Diplomatura de Turisme impartida en la Universitat d’Alacant així com d’altres centres on s’imparteixen cursos de turisme.

L’oficina de turisme de Novelda, en funcionament des del 2001, està adscrita mitjançant conveni amb l’Ajuntament a la xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana Tourist Info, fet que no només els permet homogeneïtzar la seua imatge i els continguts d’informació demandats sinó que, a més, suposa un suport tècnic i de coordinació en matèria turística a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’oficina de turisme es configura com un punt de referència on obtenir informació turística del municipi. En ella es pot sol•licitar tot tipus de fullets, plànols, programes culturals i de festes, etc., de les diferents localitats turístiques de la Comunitat Valenciana així com informació d’altres punts del país. Igualment s’organitzen circuits guiats a la ciutat als grups que així ho sol•liciten prèviament.

A més, la Regidoria de turisme explica des del 2007 amb una pàgina web específica de turisme www.novelda.es traduïda a 8 idiomes; castellà, valencià, anglès, francès, alemany, holandès, rus i noruec on es pot trobar tota l’oferta turística del municipi, descarregar-se imatges o música noveldense, i que a més compta amb un apartat d’Agenda cultural en el qual es pengen totes els últimes notícies d’exposicions, concursos, etc. que es realitzen en el municipi i que és contínuament actualitzada. D’igual forma, a través de la pàgina web www.comunitat-valenciana.com qualsevol persona interessada pot obtenir informació sobre l’oferta turística o agenda cultural de qualsevol municipi pertanyent a la Comunitat Valenciana ja que és cada localitat la que actualitza aquesta informació.

La Regidoria de turisme porta a terme en cada exercici distintes activitats amb la finalitat de promoure el turisme de la ciutat, millorar la seua imatge i atraure nous visitants, estant sempre oberta a nous suggeriments i aportacions.

Entre les actuacions i iniciatives realitzades destaquen:

 • Ruta “De tapes per Novelda”
 • Jornades gastronòmiques.
 • Festa del Xanxullo.
 • Concurs imatges promocionals de turisme.
 • Edició d’una guia gastronòmica.
 • Edició actualitzada de fullets turístics i plànols traduïts a diferents idiomes
 • Guia d’allotjament i restauració.
 • Viatges de familiarització.
 • Assistència a fires de turisme.
 • Millora de la senyalització i punt d’informació turística.
 • Premi de promoció turística.
 • Actualització de la pàgina web www.novelda.es
 • Cursos formatius CDT per al sector turístic
 • Trofeu Novelda de cuina amb safrà.
 • Fòrum de turisme d’interior
 • Concurs de logotip gastronòmic
 • Menja’t Novelda
 • El mes dolç
 • Fira del Raïm
 • Receptari de raïm
 • Etc.

 

Últimes notícies

Turisme ofereix el curs CANVA i Disseny Gràfic

[13 març 2019]

La regidoria de Turisme, amb Centres de Turisme d’Interior (CDT), ofereix un curs gratuït de CANVA i Disseny Gràfic dirigit a treballadors en actiu o fixos discontinus del sector turístic que vulguen adquirir coneixements de disseny gràfic i dominar l’aplicació CANVA. El curs, que es desenvoluparà el 10 d’abril de 16:30h a 20:30h en l’aula […]

13 març, 2019

Novelda participarà en la II edició d’Alacant Gastronòmica

[13 març 2019]

Novelda estarà present aquest cap de setmana vinent, del 22 al 24 de febrer, en la segona edició d’Alacant Gastronòmica, trobada de l’estil de vida mediterrani, que es desenvoluparà en la Institució Firal Alacantina. Aquesta iniciativa, que sorgeix des de Diputació d’Alacant, Cambra de Comerç d’Alacant, Casa Mediterrani i IFA, aglutinarà en més de 150 […]

13 març, 2019

Turisme ofereix el curs Cuina a Baixa Temperatura

[22 febr. 2019]

La regidoria de Turisme, en col·laboració amb Centres de Turisme d´Interior (CDT) i la Gastroteca Soca Vella, organitza el curs de Formació Professional per a l’Ocupació Cuina a Baixa Temperatura, dirigit a treballadors/es en actiu o fixos discontinus del sector turístic. Francisco Sepulcre, regidor de Turisme, assenyalava que l’objectiu del curs és “conéixer les noves […]

22 febrer, 2019

Turisme oferix una nova Ruta Modernista

[23 gen. 2019]

La regidoria de Turisme organitza una nova Ruta Modernista que es realitzarà dissabte, 9 de febrer, de 10:00h a 14:00h. La ruta, guiada per l’auxiliar de turisme de l’Ajuntament, Susi Navarro, visitarà els llocs emblemàtics de la localitat, com el Casino, Plaça Vella, la Casa-Museu Modernista, el Centre Cultural Gómez Tortosa, el Castell de La […]

23 gener, 2019

Novelda Modernista en la Fira Universitària de Turisme

[18 des. 2018]

La regidoria de Turisme, a través del regidor Francisco Sepulcre i la tècnica, Begoña Mayor, va presentar en la tercera edició de la Fira Universitària de Turisme d’Alacant (FUTUR) la iniciativa Novelda Modernista, que el passat mes d’octubre va celebrar la seua segona edició amb gran èxit de participació i públic. La Universitat d’Alacant va […]

18 desembre, 2018

Multimedia