Regidoria de Turisme

On som?

Tourist Info Novelda
Centre cultural Gomez Tortosa
Carrer Major,6.
Telèfon: 965 60 92 28
Horari d’ atenció al públic:
De dilluns a dissabte de 10:00h a 14:00h.
Benvingut!

Francisco Sepulcre Segura – Regidor de Turisme

Novelda és el municipi d’interior de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà amb major potencial turístic i una de les destinacions que cada any creix quant al nombre de visitants.

Visita obligada del viatger és el Santuari de Santa Maria Magdalena, un edifici religiós impregnat de l’estil modernista català, així com el Castell de la Mola, que inclou una torre triangular de l’època cristiana que constitueix una raresa en aquest tipus de fortaleses.

Novelda és un referent a tota la Comunitat Valenciana quant a edificacions d’estil Modernista es refereix. En aquesta ciutat es troben tres dels millors exemples d’aquest estil en terres valencianes: la Casa Museu Modernista i el Centre Cultural Gómez-Tortosa, ambdues edificacions visitables, i una tercera que és de propietat privada, la Casa Mira.

A tots aquests atractius cal sumar molts altres que es gaudeixen passejant pels carrers de la ciutat, tastant la seua rica gastronomia o participant en les festes dels barris, les patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa Maria Magdalena o les de Setmana Santa.

Novelda és una ciutat tranquil•la, com la seua gent, hospitalària, d’un caràcter acollidor. Una ciutat amb un comerç professional variat i un sector econòmic que gira entorn del marbre, les espècies i el raïm de taula. Un lloc on tots els seus visitants són benvinguts.

Francisco Sepulcre
Regidor de Turisme


Al capdavant de la Regidoria de Turisme es troba actualment el regidor Bartolomé Úbeda Fernández i l’oficina de turisme queda configurada amb la tècnica de turisme, Begoña Major Reus i dues informadores turístiques, Joaquín Cutillas Sánchez  i Susi Navarro Belda. Així mateix, acull anualment personal en pràctiques de la Diplomatura de Turisme impartida a la Universitat d’Alacant així com d’altres centres on s’imparteixen cursos de turisme.

L’oficina de turisme de Novelda, en funcionament des del 2001, està adscrita mitjançant conveni amb l’Ajuntament a la xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana Tourist Info, fet que no només els permet homogeneïtzar la seua imatge i els continguts d’informació demandats sinó que, a més, suposa un suport tècnic i de coordinació en matèria turística a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’oficina de turisme es configura com un punt de referència on obtenir informació turística del municipi. En ella es pot sol•licitar tot tipus de fullets, plànols, programes culturals i de festes, etc., de les diferents localitats turístiques de la Comunitat Valenciana així com informació d’altres punts del país. Igualment s’organitzen circuits guiats a la ciutat als grups que així ho sol•liciten prèviament.

A més a més, la Regidoria de turisme compta des del 2007 amb una pàgina web específica de turisme www.novelda.es traduïda a 5 idiomes; valencià, anglès, francès, alemany i holandès on es pot trobar tota l’oferta turística del municipi, descarregar imatges o músiques novelderes, i que a més compta amb un apartat d’Agenda Cultural en el qual es poden seguir les últimes notícies sobre exposicions, concursos, etc., que es realitzen al municipi i que és contínuament actualitzada. De la mateixa manera, a través de la pàgina web www.comunitat-valenciana.com qualsevol persona interessada pot obtenir informació sobre l’oferta turística o agenda cultural de qualsevol municipi pertanyent a la Comunitat Valenciana ja que és cada localitat la que actualitza aquesta informació.

La Regidoria de turisme porta a terme en cada exercici distintes activitats amb la finalitat de promoure el turisme de la ciutat, millorar la seua imatge i atraure nous visitants, estant sempre oberta a nous suggeriments i aportacions.

Entre les actuacions i iniciatives realitzades destaquen:

 • Ruta “De tapes per Novelda”
 • Jornades gastronòmiques.
 • Festa del Xanxullo.
 • Concurs imatges promocionals de turisme.
 • Edició d’una guia gastronòmica.
 • Edició actualitzada de fullets turístics i plànols traduïts a diferents idiomes
 • Guia d’allotjament i restauració.
 • Viatges de familiarització.
 • Assistència a fires de turisme.
 • Millora de la senyalització i punt d’informació turística.
 • Premi de promoció turística.
 • Actualització de la pàgina web www.novelda.es
 • Cursos formatius CDT per al sector turístic
 • Trofeu Novelda de cuina amb safrà.
 • Fòrum de turisme d’interior
 • Concurs de logotip gastronòmic
 • Menja’t Novelda
 • El mes dolç
 • Fira del Raïm
 • Receptari de raïm
 • Etc.

 

Últimes notícies

Gelats amb espècies, “El que ens distingeix”

[14 jul 2017]

La Regidoria de Turisme dedica a les espècies la campanya “El que ens distingeix” del mes de juliol, una campanya promocional que, a través de cartelleria i xarxes socials, pretén posar en valor aspectes locals de rellevància, tant culturals com paisatgístics i gastronòmics. El safrà i les espècies, uns dels principals productes emblemàtics de la […]

14 juliol, 2017

“Mola davall les estrelles”, nova proposta de la regidoria de Turisme

[15 jun 2017]

Davall el títol “Mola davall les estrelles” la regidoria de Turisme, en col·laboració amb l’Agrupació Astronòmica de Novelda i Silvoturisme proposa una nova activitat destinada a l’observació estel·lar per a la nit del divendres, 30 de juny. “Mola davall les estrelles” pretén, segons apunta el regidor de Turisme, Francisco Sepulcre, “continuar revaloritzant  un dels elements […]

15 juny, 2017

L’exposició “El So de la Pedra” en la sala del Mercat Municipal

[15 jun 2017]

La sala multiusos del Mercat Municipal acull fins al pròxim 1 de juliol l’exposició titulada El So de la Pedra, organitzada per Associació Mercat Municipal de Novelda en col·laboració amb Fundació El So de la Pedra i l’Ajuntament de Novelda. La mostra, “divulgativa i didàctica” segons el dissenyador i constructor de l’orgue de marbre, Iván […]

15 juny, 2017

Especial Estiu de “Les Nits de Misteri” de la Casa-Museu Modernista

[12 jun 2017]

La Casa-Museu Modernista ha programat per al mes de juliol dues noves sessions de la representació Els Convidats, en el marc de l’activitat titulada “Nits de Misteri”. L’èxit obtingut en els setze passes realitzats des del mes de març ha portat a la Casa-Museu a ampliar la programació de l’activitat, una recreació històrica teatralitzada a […]

12 juny, 2017

Turisme organitza una nova Ruta Modernista

[30 mai 2017]

La Regidoria de Turisme organitza una nova Ruta Modernista que es realitzarà el dissabte, 10 de juny, a partir de les 10:00h. La ruta guiada, que visitarà el Casino, Plaça Vella, l’església de Sant Pere, la Casa-Museu Modernista, el Centre Cultural Gómez-Tortosa, el Castell de la Mola i el santuari de Santa Mª Magdalena, és […]

30 maig, 2017

Multimedia