Regidoria de Turisme

On som?

Tourist Info Novelda
Centre cultural Gomez Tortosa
Carrer Major,6.
Telèfon: 965 60 92 28
Horari d’ atenció al públic:
De dilluns a dissabte de 10:00h a 14:00h.
Benvingut!

Francisco Sepulcre Segura – Regidor de Turisme

Novelda és el municipi d’interior de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà amb major potencial turístic i una de les destinacions que cada any creix quant al nombre de visitants.

Visita obligada del viatger és el Santuari de Santa Maria Magdalena, un edifici religiós impregnat de l’estil modernista català, així com el Castell de la Mola, que inclou una torre triangular de l’època cristiana que constitueix una raresa en aquest tipus de fortaleses.

Novelda és un referent a tota la Comunitat Valenciana quant a edificacions d’estil Modernista es refereix. En aquesta ciutat es troben tres dels millors exemples d’aquest estil en terres valencianes: la Casa Museu Modernista i el Centre Cultural Gómez-Tortosa, ambdues edificacions visitables, i una tercera que és de propietat privada, la Casa Mira.

A tots aquests atractius cal sumar molts altres que es gaudeixen passejant pels carrers de la ciutat, tastant la seua rica gastronomia o participant en les festes dels barris, les patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa Maria Magdalena o les de Setmana Santa.

Novelda és una ciutat tranquil•la, com la seua gent, hospitalària, d’un caràcter acollidor. Una ciutat amb un comerç professional variat i un sector econòmic que gira entorn del marbre, les espècies i el raïm de taula. Un lloc on tots els seus visitants són benvinguts.

Francisco Sepulcre
Regidor de Turisme


Al capdavant de la Regidoria de Turisme es troba actualment el regidor Bartolomé Úbeda Fernández i l’oficina de turisme queda configurada amb la tècnica de turisme, Begoña Major Reus i dues informadores turístiques, Joaquín Cutillas Sánchez  i Susi Navarro Belda. Així mateix, acull anualment personal en pràctiques de la Diplomatura de Turisme impartida a la Universitat d’Alacant així com d’altres centres on s’imparteixen cursos de turisme.

L’oficina de turisme de Novelda, en funcionament des del 2001, està adscrita mitjançant conveni amb l’Ajuntament a la xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana Tourist Info, fet que no només els permet homogeneïtzar la seua imatge i els continguts d’informació demandats sinó que, a més, suposa un suport tècnic i de coordinació en matèria turística a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’oficina de turisme es configura com un punt de referència on obtenir informació turística del municipi. En ella es pot sol•licitar tot tipus de fullets, plànols, programes culturals i de festes, etc., de les diferents localitats turístiques de la Comunitat Valenciana així com informació d’altres punts del país. Igualment s’organitzen circuits guiats a la ciutat als grups que així ho sol•liciten prèviament.

A més a més, la Regidoria de turisme compta des del 2007 amb una pàgina web específica de turisme www.novelda.es traduïda a 5 idiomes; valencià, anglès, francès, alemany i holandès on es pot trobar tota l’oferta turística del municipi, descarregar imatges o músiques novelderes, i que a més compta amb un apartat d’Agenda Cultural en el qual es poden seguir les últimes notícies sobre exposicions, concursos, etc., que es realitzen al municipi i que és contínuament actualitzada. De la mateixa manera, a través de la pàgina web www.comunitat-valenciana.com qualsevol persona interessada pot obtenir informació sobre l’oferta turística o agenda cultural de qualsevol municipi pertanyent a la Comunitat Valenciana ja que és cada localitat la que actualitza aquesta informació.

La Regidoria de turisme porta a terme en cada exercici distintes activitats amb la finalitat de promoure el turisme de la ciutat, millorar la seua imatge i atraure nous visitants, estant sempre oberta a nous suggeriments i aportacions.

Entre les actuacions i iniciatives realitzades destaquen:

 • Ruta “De tapes per Novelda”
 • Jornades gastronòmiques.
 • Festa del Xanxullo.
 • Concurs imatges promocionals de turisme.
 • Edició d’una guia gastronòmica.
 • Edició actualitzada de fullets turístics i plànols traduïts a diferents idiomes
 • Guia d’allotjament i restauració.
 • Viatges de familiarització.
 • Assistència a fires de turisme.
 • Millora de la senyalització i punt d’informació turística.
 • Premi de promoció turística.
 • Actualització de la pàgina web www.novelda.es
 • Cursos formatius CDT per al sector turístic
 • Trofeu Novelda de cuina amb safrà.
 • Fòrum de turisme d’interior
 • Concurs de logotip gastronòmic
 • Menja’t Novelda
 • El mes dolç
 • Fira del Raïm
 • Receptari de raïm
 • Etc.

 

Últimes notícies

Turisme prepara la II Edició de Novelda Modernista

[17 set. 2018]

La Regidoria de Turisme organitza els dies 27 i 28 d’octubre la segona edició de Novelda Modernista, un cap de setmana en què la localitat posarà en valor el seu patrimoni modernista a través de diferents activitats. La nova edició de Novelda Modernista es presentarà el pròxim cap de setmana en l’estand que l’Ajuntament de […]

17 setembre, 2018

Turisme organitza un curs de manipulador d’aliments

[7 set. 2018]

La Regidoria de Turisme, junt amb Centres de Turisme d’Interior (CDT), organitza un curs gratuït de Manipulador d’Aliments i Gestió d’Al·lèrgens dirigit a persones en situació de desocupació i persones en actiu que desitgen millorar la seua situació laboral. El curs, que es desenrotllarà el 19 de setembre en horari de 09:00 a 14:00h en […]

7 setembre, 2018

El Concurs d’Embosat de Raïm de Taula no se celebrarà enguany

[4 jul. 2018]

La dificultat per a trobar un lloc que reunisca les condicions adequades ha sigut la causa de la suspensió de l’edició 2018 del Concurs d’Embossat de Raïm de Taula organitzat per l’Ajuntament i organitzacions agràries, segons va assenyalar el regidor d’Agricultura i Turisme, Francisco Sepulcre, en la sessió plenària de l’Ajuntament. El responsable municipal de […]

4 juliol, 2018

Turisme estrena en Marbre On una ruta guiada per les escultures en pedra de la ciutat

[12 juny 2018]

La Regidoria de Turisme, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, organitza una ruta guiada gratuïta per a donar a conèixer les escultures en pedra natural que es troben instal·lades en parcs i jardins de la localitat. Emmarcada en la programació de la iniciativa Marbre On, amb la qual es pretén posar en valor el […]

12 juny, 2018

Turisme proposa una activitat d’observació estel·lar en La Mola

[12 juny 2018]

La regidoria de Turisme, en col·laboració amb l’Agrupació Astronòmica de Novelda i Silvoturismo Mediterrani, empresa concessionària del Ecoalbergue de la Mola, proposa una nova activitat destinada a l’observació estel·lar per a la nit del divendres, 22 de juny. La proposta, que es realitza per segon any consecutiu, ofereix, segons apunta el regidor de Turisme, Francisco […]

12 juny, 2018

Multimedia