Regidoria de Turisme

Benvingut!

Francisco Sepulcre Segura – Regidor de Turisme

Novelda és el municipi d’interior de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà amb major potencial turístic i una de les destinacions que cada any creix quant al nombre de visitants.

Visita obligada del viatger és el Santuari de Santa Maria Magdalena, un edifici religiós impregnat de l’estil modernista català, així com el Castell de la Mola, que inclou una torre triangular de l’època cristiana que constitueix una raresa en aquest tipus de fortaleses.

Novelda és un referent a tota la Comunitat Valenciana quant a edificacions d’estil Modernista es refereix. En aquesta ciutat es troben tres dels millors exemples d’aquest estil en terres valencianes: la Casa Museu Modernista i el Centre Cultural Gómez-Tortosa, ambdues edificacions visitables, i una tercera que és de propietat privada, la Casa Mira.

A tots aquests atractius cal sumar molts altres que es gaudeixen passejant pels carrers de la ciutat, tastant la seua rica gastronomia o participant en les festes dels barris, les patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa Maria Magdalena o les de Setmana Santa.

Novelda és una ciutat tranquil•la, com la seua gent, hospitalària, d’un caràcter acollidor. Una ciutat amb un comerç professional variat i un sector econòmic que gira entorn del marbre, les espècies i el raïm de taula. Un lloc on tots els seus visitants són benvinguts.

Francisco Sepulcre
Regidor de Turisme


Al capdavant de la Regidoria de Turisme es troba actualment el regidor Bartolomé Úbeda Fernández i l’oficina de turisme queda configurada amb la tècnica de turisme, Begoña Major Reus i dues informadores turístiques, Joaquín Cutillas Sánchez  i Susi Navarro Belda. Així mateix, acull anualment personal en pràctiques de la Diplomatura de Turisme impartida a la Universitat d’Alacant així com d’altres centres on s’imparteixen cursos de turisme.

L’oficina de turisme de Novelda, en funcionament des del 2001, està adscrita mitjançant conveni amb l’Ajuntament a la xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana Tourist Info, fet que no només els permet homogeneïtzar la seua imatge i els continguts d’informació demandats sinó que, a més, suposa un suport tècnic i de coordinació en matèria turística a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’oficina de turisme es configura com un punt de referència on obtenir informació turística del municipi. En ella es pot sol•licitar tot tipus de fullets, plànols, programes culturals i de festes, etc., de les diferents localitats turístiques de la Comunitat Valenciana així com informació d’altres punts del país. Igualment s’organitzen circuits guiats a la ciutat als grups que així ho sol•liciten prèviament.

A més a més, la Regidoria de turisme compta des del 2007 amb una pàgina web específica de turisme www.novelda.es traduïda a 5 idiomes; valencià, anglès, francès, alemany i holandès on es pot trobar tota l’oferta turística del municipi, descarregar imatges o músiques novelderes, i que a més compta amb un apartat d’Agenda Cultural en el qual es poden seguir les últimes notícies sobre exposicions, concursos, etc., que es realitzen al municipi i que és contínuament actualitzada. De la mateixa manera, a través de la pàgina web www.comunitat-valenciana.com qualsevol persona interessada pot obtenir informació sobre l’oferta turística o agenda cultural de qualsevol municipi pertanyent a la Comunitat Valenciana ja que és cada localitat la que actualitza aquesta informació.

La Regidoria de turisme porta a terme en cada exercici distintes activitats amb la finalitat de promoure el turisme de la ciutat, millorar la seua imatge i atraure nous visitants, estant sempre oberta a nous suggeriments i aportacions.

Entre les actuacions i iniciatives realitzades destaquen:

 • Ruta “De tapes per Novelda”
 • Jornades gastronòmiques.
 • Festa del Xanxullo.
 • Concurs imatges promocionals de turisme.
 • Edició d’una guia gastronòmica.
 • Edició actualitzada de fullets turístics i plànols traduïts a diferents idiomes
 • Guia d’allotjament i restauració.
 • Viatges de familiarització.
 • Assistència a fires de turisme.
 • Millora de la senyalització i punt d’informació turística.
 • Premi de promoció turística.
 • Actualització de la pàgina web www.novelda.es
 • Cursos formatius CDT per al sector turístic
 • Trofeu Novelda de cuina amb safrà.
 • Fòrum de turisme d’interior
 • Concurs de logotip gastronòmic
 • Menja’t Novelda
 • El mes dolç
 • Fira del Raïm
 • Receptari de raïm
 • Etc.

 

Últimes notícies

Autobús gratuït per a la proposta “Mola la Mola”

[18 mai 2017]

La Regidoria de Turisme ha preparat, amb el patrocini de Fundación Levantina, un servei d’autobús gratuït que facilitarà l’accés dels ciutadans a la Mola, on se celebrarà el proper cap de setmana la proposta “Mola la Mola”. L’autobús, amb recorregut d’anada i tornada des del nucli urbà a la Mola, estarà en funcionament el diumenge, […]

18 maig, 2017

Activitats culturals, esportives i lúdiques en Mola la Mola

[11 mai 2017]

La proposta “Mola la Mola”, amb la qual la Regidoria de Turisme busca convertir el paratge de la Mola en un centre de reunió cultural i d’oci el cap de setmana del 20 i 21 de maig, continua afegint col·laboracions que completen una variada programació. La celebració de la Festa del Xanxullo, “la recaptació de […]

11 maig, 2017

El parc de l’Oest, “El que ens distingeix”

[9 mai 2017]

El parc de l’Oest és el paratge triat per la regidoria de Turisme per a protagonitzar la campanya de promoció “El que ens distingeix” de maig, mes durant el qual es donarà a conéixer el parc entre novelders i visitants. El regidor de l’àrea, Francisco Sepulcre, va destacar la importància mediambiental i turística d’un “gran […]

9 maig, 2017

L’orgue de pedra, ambaixades i reciclatge en “Mola la Mola”

[8 mai 2017]

La proposta “Mola la Mola”, presentada per la regidoria de Turisme per al cap de setmana del 20 i 21 de maig amb l’objectiu de posar en valor l’enclavament turístic de la Mola i convertir-lo en un punt de trobada lúdica per a novelders i visitants, inclou en la seua programació visites a l’orgue de […]

8 maig, 2017

“Mola la Mola” posa en valor l’enclavament turístic de la Mola

[28 abr 2017]

Posar en valor l’enclavament turístic del turó de la Mola i convertir-lo en un punt de trobada lúdica per a novelders i visitants és l’objectiu de la proposta que, amb el títol Mola la Mola, ha presentat la Regidoria de Turisme per al cap de setmana del 20 i 21 de maig. El regidor de […]

28 abril, 2017

Multimedia