Regidoria de Turisme

On som?

Tourist Info Novelda
Centre cultural Gomez Tortosa
Carrer Major,6.
Telèfon: 965 60 92 28
Horari d’ atenció al públic:
De dilluns a dissabte de 10:00h a 14:00h.
Benvingut!

Francisco Sepulcre Segura – Regidor de Turisme

Novelda és el municipi d’interior de la comarca alacantina del Vinalopó Mitjà amb major potencial turístic i una de les destinacions que cada any creix quant al nombre de visitants.

Visita obligada del viatger és el Santuari de Santa Maria Magdalena, un edifici religiós impregnat de l’estil modernista català, així com el Castell de la Mola, que inclou una torre triangular de l’època cristiana que constitueix una raresa en aquest tipus de fortaleses.

Novelda és un referent a tota la Comunitat Valenciana quant a edificacions d’estil Modernista es refereix. En aquesta ciutat es troben tres dels millors exemples d’aquest estil en terres valencianes: la Casa Museu Modernista i el Centre Cultural Gómez-Tortosa, ambdues edificacions visitables, i una tercera que és de propietat privada, la Casa Mira.

A tots aquests atractius cal sumar molts altres que es gaudeixen passejant pels carrers de la ciutat, tastant la seua rica gastronomia o participant en les festes dels barris, les patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa Maria Magdalena o les de Setmana Santa.

Novelda és una ciutat tranquil•la, com la seua gent, hospitalària, d’un caràcter acollidor. Una ciutat amb un comerç professional variat i un sector econòmic que gira entorn del marbre, les espècies i el raïm de taula. Un lloc on tots els seus visitants són benvinguts.

Francisco Sepulcre
Regidor de Turisme


Al capdavant de la Regidoria de Turisme es troba actualment el regidor Bartolomé Úbeda Fernández i l’oficina de turisme queda configurada amb la tècnica de turisme, Begoña Major Reus i dues informadores turístiques, Joaquín Cutillas Sánchez  i Susi Navarro Belda. Així mateix, acull anualment personal en pràctiques de la Diplomatura de Turisme impartida a la Universitat d’Alacant així com d’altres centres on s’imparteixen cursos de turisme.

L’oficina de turisme de Novelda, en funcionament des del 2001, està adscrita mitjançant conveni amb l’Ajuntament a la xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana Tourist Info, fet que no només els permet homogeneïtzar la seua imatge i els continguts d’informació demandats sinó que, a més, suposa un suport tècnic i de coordinació en matèria turística a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

L’oficina de turisme es configura com un punt de referència on obtenir informació turística del municipi. En ella es pot sol•licitar tot tipus de fullets, plànols, programes culturals i de festes, etc., de les diferents localitats turístiques de la Comunitat Valenciana així com informació d’altres punts del país. Igualment s’organitzen circuits guiats a la ciutat als grups que així ho sol•liciten prèviament.

A més a més, la Regidoria de turisme compta des del 2007 amb una pàgina web específica de turisme www.novelda.es traduïda a 5 idiomes; valencià, anglès, francès, alemany i holandès on es pot trobar tota l’oferta turística del municipi, descarregar imatges o músiques novelderes, i que a més compta amb un apartat d’Agenda Cultural en el qual es poden seguir les últimes notícies sobre exposicions, concursos, etc., que es realitzen al municipi i que és contínuament actualitzada. De la mateixa manera, a través de la pàgina web www.comunitat-valenciana.com qualsevol persona interessada pot obtenir informació sobre l’oferta turística o agenda cultural de qualsevol municipi pertanyent a la Comunitat Valenciana ja que és cada localitat la que actualitza aquesta informació.

La Regidoria de turisme porta a terme en cada exercici distintes activitats amb la finalitat de promoure el turisme de la ciutat, millorar la seua imatge i atraure nous visitants, estant sempre oberta a nous suggeriments i aportacions.

Entre les actuacions i iniciatives realitzades destaquen:

 • Ruta “De tapes per Novelda”
 • Jornades gastronòmiques.
 • Festa del Xanxullo.
 • Concurs imatges promocionals de turisme.
 • Edició d’una guia gastronòmica.
 • Edició actualitzada de fullets turístics i plànols traduïts a diferents idiomes
 • Guia d’allotjament i restauració.
 • Viatges de familiarització.
 • Assistència a fires de turisme.
 • Millora de la senyalització i punt d’informació turística.
 • Premi de promoció turística.
 • Actualització de la pàgina web www.novelda.es
 • Cursos formatius CDT per al sector turístic
 • Trofeu Novelda de cuina amb safrà.
 • Fòrum de turisme d’interior
 • Concurs de logotip gastronòmic
 • Menja’t Novelda
 • El mes dolç
 • Fira del Raïm
 • Receptari de raïm
 • Etc.

 

Últimes notícies

Es presenta la II edició de “Mola La Mola”

[25 abr. 2018]

El regidor de Turisme, Francisco Sepulcre, ha presentat la segona edició de “Mola La Mola”, “amb l’objectiu de donar a conéixer el paratge més emblemàtic que tenim en la ciutat”, el punt turístic més important de Novelda, amb un ric valor patrimonial, tornarà a viure una festa plena d’activitats el pròxim cap de setmana del […]

25 abril, 2018

El carrer Emilio Castelar mantindrà el paviment remolinat

[13 abr. 2018]

El carrer Emilio Castelar mantindrà el seu actual paviment de formigó remolinat una vegada concloguen les obres de canalització de pluvials que afecten l’esmentada via, així ho ha decidit l’equip de govern després de demanar l’opinió dels comerciants de la zona i mantindre una reunió amb els grups de l’oposició. Encara que en un primer […]

13 abril, 2018

Turisme organitza una nova ruta modernista

[14 març 2018]

La Regidoria de Turisme organitza una nova Ruta Modernista que es realitzarà el dissabte, 24 de març, a partir de les 10:00h. La ruta guiada, que visitarà el Casino, Plaça Vella, l’Església de Sant Pere, la Casa-Museu Modernista, el Centre Cultural Gómez-Tortosa, el Castillo de La Mola i el santuari de Santa Mª Magdalena, és […]

14 març, 2018

Novelda s’afegeix a l’Associació Intermunicipal de la Foia-Vinalopó per a fomentar el turisme industrial

[5 març 2018]

L’Ajuntament de Novelda formarà part, com a soci fundador, de l’Associació Intermunicipal La Foia-Vinalopó, l’objectiu de la qual és promoure el turisme industrial a través dels plans de dinamització turística que la Generalitat Valenciana proposa en el Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana 2010-2020. L’Associació integra els municipis de Biar, Castalla, Onil, Beneixama, […]

5 març, 2018

Arranca la XI ruta “De tapes per Novelda”

[8 febr. 2018]

  La Regidoria de Turisme organitza una nova edició de “De tapes per Novelda”, una ruta de tapes en establiments locals que es desenvoluparà del 22 de febrer a l’11 de març. La també coneguda com a Ruta de les Espècies “perquè aquests ingredients són els que diferencien a Novelda de rutes d’altres localitats”, com […]

8 febrer, 2018

Multimedia