Qualitat Ambiental engega el tractament per al control del mosquit

6 juliol, 2018

La regidoria de Qualitat Ambiental ha iniciat la campanya anual de control de mosquits en el casc urbà de Novelda i en la llera del Vinalopó en el seu tram urbà. L’empresa per al Control Integrat de Plagues, Lokímica S.A., està duent a terme un primer tractament que es repetirà amb periodicitat mensual durant els mesos d’estiu.

L’actuació de control, en la qual s’apliquen tècniques de larvicidas i adulticidas per a acabar amb les larves i amb l’insecte adult, pretén combatre al mosquit urbà en les seues zones de desenvolupament, especialment en els embornals de la perifèria de la ciutat, acumulacions d’aigua en les vores del riu i en focus puntuals. Els tractaments utilitzats persegueixen tant l’eficàcia com el respecte al medi ambient, en tractar-se de plaguicides biològics de baixa toxicitat.

Des de Qualitat Ambiental s’apel·la a la col·laboració ciutadana per a controlar la presència de mosquits, especialment del mosquit tigre, que aprofiten espais d’acumulació d’aigua com a abeuradors d’animals, recipients de tests o basses no clorades per al seu desenvolupament, per la qual cosa es recomana mantenir els recipients sempre nets, tirant-los una gotes de lleixiu, i l’aigua clorada.

Category: MEDI AMBIENT, QUALITAT URBANA