Novelda participa en un projecte per a la conservació dels mussols comuns

16 maig, 2017

pollo-300x230
La regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb la Societat Valenciana d’Ornitologia, ha posat en marxa un projecte per a la conservació i reforçament de la població del mussol comú en el municipi.

La parròquia de Sant Pere ha sigut el lloc triat per a la reintroducció de tres cries de mussol, la principal font d’alimentació de la qual són els xicotets rosegadors. Per a això s’ha procedit a realitzar diferents treballs en l’església, amb l’adequació de les voltes, reobertura d’un finestreta que permeta l’accés i la construcció d’una caixa de cria on els tres exemplars exerciten ara les seues ales i es preparen per als seus primers vols nocturns.

El projecte, la duració del qual per a tot el Vinalopó s’estima en cinc anys, ha sigut una realitat gràcies a la col·laboració de la biòloga Ana Sáez i l’Ambientòleg Ignacio Mora que, amb el suport tècnic i econòmic de la regidoria de Medi Ambient, despleguen una tècnica de reproducció consistent en la cria d’exemplars en estat de semillibertat, col·locant-los en un ponedor preparat per a aquestes rapaces i proporcionant-los diàriament menjar de manera artificial. Aquesta tècnica permet que els mussols s’adapten al seu nou medi i es desenvolupen per si mateixos en el medi natural de manera progressiva de manera que, passat un temps d’adaptació, s’establisquen en la natura fins a ser independents.

Category: MEDI AMBIENT