Novelda acull el lliurament dels Premis Jorge Juan de Matemàtiques

1 abril, 2019

Novelda va acollir l’acte de la vintena edició dels Premis Jorge Juan de Matemàtiques que, organitzat per la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb l’Assemblea Amistosa Literària de Novelda, es va celebrar el passat 22 de febrer.

Amb un programa d’activitats que va incloure visites guiades a la casa natalícia de Jorge Juan, al Centre Cultural Gómez-Tortosa i a la Casa-Museu Modernista, a més d’un homenatge a Jorge Juan davant la seua estàtua, on es va realitzar una foto de família amb les autoritats municipals i universitàries, i la conferència sobre Jorge Juan a càrrec del catedràtic Miguel Ángel Goberna Torrent, es va celebrar un acte de lliurament de premis que tornava a Novelda per a commemorar el vintè aniversari de la seua creació, en 1998. Precisament, l’alcalde d’eixe any, Lluís Gómez, va ser un dels convidats que, junt amb l’actual alcalde, Armando Esteve, el president de l’Assemblea Amistosa Literària, Vicente Baus, el vicerector d’Estudis i Formació de la UA, Enrique Herrero, i el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, van acompanyar els premiats i autoritats acadèmiques durant la seua estada a Novelda.

Armando Esteve va donar la benvinguda als premiats i als representants de la Universitat i, davant l’estàtua de Jorge Juan en la Plaça Vella, va expressar “l’orgull” dels novelders per la figura del Savi Espanyol, “un referent per a tots els universitaris” que, va assenyalar Esteve, “representa no solament la saviesa sinó també l’esforç i el treball“.

Premiats

César David López Pastor, del Grau de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, va obtenir el primer premi, mentre que Fernando Ballesta Yagüe, de la Universitat de Múrcia, i Sergio García Rodrigo, d’Alacant, van aconseguir el segon i tercer premi, respectivament. A més, el jurat va atorgar cinc accèssits a Álvaro del Valle Vilchez (Matemàtiques, Alacant), Alejandro Gil Asensi (Matemàtiques, Alacant), Assia Kourati (Matemàtiques, Alacant), Emilia López Abad (Física, Alacant) i Paloma López Larios (Matemàtiques, Alacant).

El degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, va felicitar els premiats per un reconeixement que va qualificar com “un primer pas en la seua carrera científica i laboral” i va destacar la figura de Jorge Juan per la seua aportació “al benestar de la societat, dels seus conciutadans“. “Jorge Juan, que en qualsevol altre país europeu tindria un enorme reconeixement, va comprendre prompte que el progrés va unit a la ciència“, va assenyalar Gras, qui va aprofitar per a sol·licitar “major impuls científic i major suport social per a aconseguir grans metes“.

Category: CIUTAT, CULTURA I PATRIMONI, EDUCACIÓ