“No estàs sol”, un curt de Cultura i ArtCrear contra l’assetjament escolar

10 novembre, 2017

IMG_0157

La Regidoria de Cultura i Patrimoni ha anunciat l’inici del rodatge d’un curtmetratge contra l’assetjament escolar a càrrec de l’espai de creació artística i creativa de Novelda (ArtCrear).

Este mateix divendres comença el procés de gravació, que s’allargarà durant quatre dies en esta primera fase, d’un curtmetratge que, amb el títol “No estàs sol”, pretén sensibilitzar a la societat del problema d’assetjament escolar. El regidor de Cultura, Rafa Sáez, va recordar que el documental “és la culminació d’un taller de formació contra l’assetjament escolar que ArtCrear va desplegar durant el passat curs amb alumnes d’entre 13 i 18 anys” i va mostrar el suport institucional a una proposta que “ha permés que diversos jóvens de la localitat coneguen tècniques de detecció d’assetjament en centres educatius i els protocols d’actuació en estes situacions”.

Nuria García, actriu i membre d’ArtCrear, va agrair a la Regidoria l’ajuda rebuda per a desenvolupar el taller amb què, va assenyalar, “a través de dinàmiques teatrals i actuacions, els alumnes van descobrir què és l’assetjament escolar, com detectar-ho i com eixir d’ell”. L’última partix del curs formatiu s’escomet ara amb el rodatge del curtmetratge en què el cambra Arturo Martínez col·labora amb els responsables d’ArtCrear, Salvador Ronda i Nuria García, i per al qual l’equip ha sol·licitat la participació de figurants d’entre 13 i 18 anys que poden confirmar la seua presència en la seu d’ArtCrear (c/ alcalde Manuel Alberola, 19).

Category: CULTURA I PATRIMONI