L’alcalde de Novelda defén la sobirania nacional en el Dia de la Comunitat Valenciana

10 octubre, 2017

9-mini-300x201

El claustre porticat del Centre Cultural Gómez Tortosa acollia ahir l’acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana en què l’alcalde, Armando Esteve, va pronunciar un discurs en defensa de la sobirania nacional amb què va voler reivindicar la necessitat “no privar els valencians del seu dret a decidir sobre la ruptura de la mateixa”. El parlament d’Armando Esteve no va ser del grat dels regidors de Guanyar Novelda, Compromís i la regidora socialista Mado Abad que van decidir abandonar l’acte per a deixar patent la seua disconformitat amb una intervenció que van qualificar d’impresentable, rància i partidista.

En el seu discurs l’alcalde de Novelda declarava que el 9 d’ octubre és una data per a “commemorar i mostrar-nos orgullosos dels nostres passat comuns, ja que des de fa més de 800 anys comptem amb unes institucions valencianes pròpies, incardinades al nostre país, Espanya” i va fer insistència en els moments “transcendentals” que “estem vivint, no sols per les seues conseqüències polítiques i pel que reflectisquen sobre estos dies els llibres en el futur, sinó perquè ens estem jugant els nostres drets, la nostra llibertat i la nostra democràcia”. Armando Esteve va assenyalar la “necessitat respectar les normes, que ens permeten desenrotllar el nostre dia a dia, amb la confiança que cap veí, a grup de veïns, puga privar dels seus drets a la resta” i, conscient que les normes no són perfectes, va recordar que “permeten en si mateixes la seua reforma i millora per mitjà de fórmules democràtiques” encara que “ambdós coses només es poden fer si es compta amb el suport de la majoria”. Armando Esteve  va advocar per realitzar estos canvis “sense necessitat arengar odis i respectant les opinions i els drets” de tots els ciutadans espanyols i  va mostrar el seu suport i respecte al treball dels cossos i forces de seguretat.

Davant de l’actual situació el primer edil va manifestar que, en el Dia de la Comunitat Valenciana “alhora que mostrem el nostre orgull per la nostra història, també és necessari defendre l’Estat de Dret, que és l’únic que pot evitar coses tan greus com les que estan ocorrent a Catalunya” on, va assenyalar, “molts espanyols catalans no sols no poden expressar els seus sentiments públicament, sinó que han perdut tots els seus drets cívics per la força”.

Armando Esteve va reclamar “dret de tots i cada un dels valencians a decidir sobre els quals la nostra Constitució ens dóna la capacitat de decisió, sobre la possibilitat o no de dividir la sobirania en parts, perquè és un tema que ens afecta i concernix tots els espanyols” i va fer un crida a dialogar “tant com siga necessari per a continuar progressant, respectant les normes, sense acceptar xantatges i complint la legalitat que garantix la igualtat i la justícia”.

Abandó de l’acte institucional

Armando Esteve no va voler valorar la decisió dels representants de Guanyar Novelda, Compromís i la regidora socialista Mado Abad d’abandonar l’acte institucional mentres pronunciava el seu discurs però indicava que la seua intervenció, donada la “greu situació” que travessa Espanya, volia posar de manifest la “defensa dels drets dels ciutadans davant de la pretensió d’una part del territori d’apropiar-se d’uns drets que són també dels valencians”. Per a l’alcalde de Novelda alguns “estan tractant de robar la sobirania nacional per a atribuir-se-la a només una part dels ciutadans”. Esteve, que matisava que la seua intervenció es  va centrar en les raons per les quals cal defendre els drets de tots els valencians, va puntualitzar que “no podem permetre que, transgredint les normes o basant-se en xantatges, se’ns obligue a reformar la Constitució o les lleis sense haver-nos donat la possibilitat de votar qualsevol reforma que puga permetre la secessió d’una part del territori nacional”. Finalment Armando Esteve indicava que és necessària la “busca del diàleg sense renunciar als nostres drets”.

Category: ALCALDIA