L’alcalde de Novelda considera que 2018 ha sigut un any “raonablement positiu”

10 gener, 2019

L’alcalde de Novelda, Armando Esteve, ha valorat positivament el resultat de la gestió de l’equip de govern durant l’últim any i avança que en 2019 els esforços es concentraran en la planificació urbanística del municipi i a aconseguir una millor i més eficaç organització del propi Ajuntament.

Armando Esteve considera que 2018 ha sigut un any “raonablement positiu” en la consecució de l’objectiu prioritari de l’equip de govern de sanejar els comptes municipals, que a l’inici de la legislatura presentaven una “situación desastrosa” amb un deute de quasi 40 milions d’euros. Aquest nou panorama de “clara recuperació” aconseguit, en paraules d’Esteve, gràcies al “rigor pressupostari” amb el qual ha actuat el govern municipal “rebaixant el deute quasi a la meitat sense modificar, amb prou faenes, taxes i impostos municipals“, ha tingut un impacte directe en l’increment dels recursos propis de l’Ajuntament que va a “permetre la millora dels serveis públics” que ofereix.

L’alcalde novelder, que destacava que durant 2018 l’equip de govern ha hagut d’afrontar amb “valentia” problemes heretats d’anteriors legislatures, subratllava el fet que la recuperació econòmica del consistori s’haja aconseguit al mateix temps que s’emprenien actuacions importants per al municipi, com la posada en marxa de les obres del col·lector d’aigües pluvials o l’adequació i millora de la principal zona comercial de la ciutat.

Planificació urbanística

Sense abandonar el control de la situació econòmica 2019 serà un any, almenys en el seu primer semestre, en el qual l’equip de govern centrarà els seus esforços en la planificació urbanística i en la millora de l’organització de l’Ajuntament. En aquest sentit Armando Esteve ha avançat que en breu començaran els contactes amb els grups polítics, sectors productius, associacions i col·lectius per a avançar en el Pla General d’Ordenació Urbana para, assegura, “amb la participació de tots, afermar-lo i fixar uns fonaments sòlids” de cara a la realització d’un Pla General que “permeta a Novelda explotar la seua situació estratègica en la província i ser una destinació atractiva per a la implantació de noves empreses“. Així mateix el govern que lidera Armando Esteve es proposa tancar en els pròxims mesos, “a pesar del cost polític que puga tenir“, la Relació de Llocs de treball del consistori per a aconseguir un Ajuntament “funcional, eficaç i ben organitzat“.

Category: ALCALDIA