La regidoria de Joventut torna a posar en marxa el programa Jove Oportunitat

6 febrer, 2019

Novelda s’ha sumat, a través de la regidoria de Joventut, al programa Jove Oportunitat, una iniciativa posada en marxa per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) dirigida a jóvens que han abandonat els seus estudis sense cap titulació i es troben sense treball.

Novelda participa per tercer any consecutiu en este programa pilot de l’Institut Valencià de la Joventut, finançat pel Fons Social Europeu i dirigit a jóvens d’entre 16 i 21 anys amb problemes de fracàs escolar, que han abandonat els seus estudis sense haver aconseguit una titulació mitjana, es troben en desocupació i estan inscrits en el fitxer del sistema nacional juvenil. La iniciativa que es desenrotllarà en el Casal de la Joventut, amb un màxim de 12 usuaris, se centra en un programa d’acompanyament en què professionals, orientadors i pedagogs assessoraran els jóvens per a, segons explicava Jordi Miralles, regidor de Joventut, que “reflexionen sobre el seu projecte de vida personal i professional i adquirisquen les ferramentes necessàries per a eixir de la seua situació actual de desmotivació”. A més, Miralles va afegir que en esta edició, per a la que es pot sol·licitar la inscripció fins al 28 de febrer en el Casal de la Joventut, “els continguts s’impartiran de forma dinàmica i amb un enfocament pràctic, aules sense papers i amb eixides formatives a empreses”.

La proposta, que el tècnic de Joventut, Joan Pastor, qualificava de “molt positiva” pel que pot aportar als jóvens novelders que es troben en esta situació, pretén, des d’un enfocament d’educació grupal, que els usuaris aprenguen accions com organitzar el seu temps, gestionar els seus gastos o comunicar-se eficaçment en contextos personals o professionals.

A més de les sessions grupals en aula i les individuals amb els seus monitors els jóvens participants també podran visitar diferents empreses per a conéixer la realitat dels distints sectors professionals en què podrien integrar-se si decidixen millorar el seu nivell de formació.

Category: JOVENTUT