La intel·ligència artificial en la Primera Fira Tecnològica Novelda Tech

9 gener, 2019

El Casal de la Joventut acull la Primera Fira Tecnològica “Novelda Tech” que se celebrarà el divendres, 11 de gener, de 19:00 a 22:00 hores.

El novelder Álvaro Gómez Iñesta, que desenvolupa la seua formació en Enginyeria Física i Enginyeria de Tecnologies Aeroespacials a Estats Units, és l’impulsor d’aquesta primera fira que naix amb l’objectiu “d’acostar al públic en general la intel·ligència artificial”, segons va explicar Gómez, qui va destacar que “s’ha treballat amb els alumnes de l’IES La Mola en una introducció a la intel·ligència artificial per a la realització de projectes que coneixerem en la primera part de la Fira”. Després de les demostracions dels alumnes es realitzarà el seminari que, amb el títol “Intel·ligència Artificial: què és i per què t’hauria d’importar”, intentarà “mostrar què és, com funciona i com ens pot afectar, tant positiva com negativament, la intel·ligència artificial”, va anunciar Álvaro Gómez.

El taller de programació i circuits electrònics dirigit per Álvaro i el seu germà Víctor en el Casal de la Joventut durant 2017 és el germen d’aquesta I Fira Tecnològica Novelda Tech a la qual tant el seu director com el regidor de Joventut, Jordi Miralles, conviden “a tot el que estiga interessat, siga el que siga el seu nivell de coneixement sobre el tema”. La participació en la Fira és gratuïta i es pot formalitzar en l’enllaç https://goo.gl/forms/5ysze3sfwrvg7npl2 . El responsable de Joventut va manifestar el suport de la seua regidoria “a iniciatives tan interessants com aquesta” i va agrair a Álvaro Gómez “el treball altruista i el valor que té oferir el seu temps lliure per a compartir els seus coneixements amb joves de la seua ciutat natal”.

Per la seua banda, el director de l’IES La Mola, José Luis Pérez, va reconèixer que “la tecnologia és el món d’avui, estem ja en l’era de la intel·ligència artificial”, per la qual cosa va agrair a Gómez “la possibilitat que ens va oferir per a participar en la fira” i als alumnes i a la professora del Departament de Tecnologia, Yolanda Navarro, “la seua implicació per a sumar-se al projecte”. Novelda Tech es tancarà amb un aperitiu oferit per la AMPA de l’IES La Mola, que ha col·laborat en l’organització perquè, tal com va assegurar la seua presidenta, Anabel Belda, “l’objectiu de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes és complementar la formació acadèmica amb una preparació social, i aproximar la tecnologia als alumnes és una bona iniciativa”.

 

Category: JOVENTUT