Es presenten més de cent denúncies per infraccions a l’ordenança de convivència ciutadana

10 maig, 2018

La Policia Local ha interposat, en els quatre primers mesos de l’any, un total de 105 denúncies per infraccions de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, reglament que té com a objectiu conscienciar la població de la necessitat mantindre i complir certes normes quant a aspectes com la neteja i higiene urbana o la tinença d’animals domèstics.

Les principals infraccions denunciades estan relacionades amb el depòsit de fems fora d’horari o en zones no autoritzades i amb animals i mascotes, tant per deixar els seus desposicions en espais públics com per problemes amb llicències, vacunes o falta d’inscripció en el registre municipal. També s’han interposat denúncies per pertorbar els horaris de descans i per consum de begudes alcohòliques en via pública.

El comissari cap de la Policia Local , Juan Carlos Escolano, feia un crida perquè la ciutadania complisca amb les normes cíviques i insistia en el fet que la policia mantindrà la “vigilància amb què es pretén una reeducació dels actes incívics que redunde en el benestar de tots”.

Per la seua banda, l’alcalde de Novelda, Armando Esteve, reconeixia que la ciutat té un problema amb l’incivisme i “és obligació de l’Ajuntament prendre mesures que canvien els comportaments no apropiats a través d’actuacions de conscienciació i dissuasió”, i recordava que “hi ha un telèfon al servici del ciutadà per a l’arreplega d’efectes, un ecoparc obert sis dies a la setmana i un nombre més gran de contenidors per a facilitar la labor de neteja de la ciutat”.

Category: CIUTAT, MEDI AMBIENT