El Gómez Tortosa acull l’exposició del Premi d’Escultura en Pedra Fundació Llevantina

7 juny, 2018

El Centre Cultural Gómez-Tortosa acull, fins al 25 de juny, una exposició amb les obres finalistes i guanyadores del Segon Premi d’Escultura en Pedra Natural Fundació Llevantina-Universitat Miguel Hernández (UMH).

El regidor de Cultura, Rafa Sáez ha destacat que esta exposició “posa en valor la pedra natural en una faceta menys coneguda, com és l’artística” i agraïa a la Fundació Llevantina la seua “col·laboració per a presentar l’exposició a Novelda”. Es tracta, com va detallar la responsable de la Fundació, Violant Llinares, d’una col·lecció que aglutina les 15 escultures finalistes, entre elles les dos guanyadores, de les 25 propostes presentades a concurs.

En l’acte inaugural Sáez destacava que Novelda sempre ha estat vinculada al sector de la pedra, “inclús en la seua faceta artística, que l’Ajuntament va promoure anys arrere amb la celebració d’un Simposi d’Escultura en Pedra Natural” i anunciava la possibilitat que “algunes obres s’exhibisquen permanentment en els nostres parcs”. Per la seua banda Violant Llinares manifestava que “és un honor exposar a Novelda estes peces tan interessants i creatives, elaborades amb marbres de la província, roig Alacant, crema marfil o pedra calcària” i assenyalava que Fundació Llevantina pretén amb esta exposició “que els artistes utilitzen la pedra natural i la posen en valor”.

Category: CULTURA I PATRIMONI