El Gil-Albert regalarà exemplars de la Moreneta del Castell als centres educatius de Novelda

5 desembre, 2018

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presentarà el llibre La Moreneta del Castell al públic infantil el dimecres, dia 12, a les 11:00 h, en l’Auditori del Centre Cívic i Social.

Els alumnes de 3º de Primària dels col·legis novelders són els destinataris d’un acte amb el qual, segons va assenyalar el regidor de Cultura, Rafa Sáez, es pretén “donar a conèixer el llibre al públic al que realment va dirigit, als escolars de la nostra població, ja que és una publicació amb temàtica local i realitzat per novelders, excepte en l’edici”. Sáez va recordar que La Moreneta del Castell és obra dels novelders Joan Antoni Montoya i Manuel García, amb il·lustracions de la també noveldera Isabel Escandell i va ser publicada en la col·lecció Aladroc pel Gil-Albert en 2017, any en el qual es va incloure com a obsequi en la revista de festes Betania. El regidor de Cultura va agrair a l’Institut Alacantí de Cultura “l’esforç realitzat des del primer moment perquè Novelda puga gaudir també del seu apartat particular en aquesta col·lecció dedicada a les tradicions locals” i va afegir que “cada un dels alumnes que assistisquen a la presentació rebran un exemplar del llibre”.

El director de publicacions del Gil-Albert, Joan Borja, va agrair a l’Ajuntament de Novelda la col·laboració i “la complicitat per a fer possible el més important: aconseguir fer arribar els llibres als lectors, que en aquest cas són els xiquets”. Borja va anunciar que l’Institut distribuirà gratuïtament La Moreneta del Castell “en tots els centres educatius de la província d’Alacant, no solament a Novelda”, i va assegurar que es tracta d’un llibre que tot valencià sap apreciar perquè parla del que som, “un ànima feta de paraules i una fantasia compartida”.

La Moreneta del Castell arreplega la història de Santa Mª Magdalena a Novelda, les tradicions i llegendes sobre la seua figura. Es tracta d’un conte dirigit especialment als xiquets en el qual els protagonistes són quatre xiquets i un adult que representen les diferents generacions, unides gràcies a la narració oral, als contes i llegendes que han passat d’avis i pares a fills.

Category: CULTURA I PATRIMONI