Apareixen noves troballes arqueològiques en les obres del carrer Travessia

13 abril, 2018

El seguiment arqueològic que s’està realitzant en el carrer Travessia, en el marc de les obres d’inserció del col·lector de pluvials, ha deixat al descobert fonamentacions de diverses vivendes d’època contemporània i un ramal de la Séquia Major, testimoni de l’expansió urbanística de la ciutat des del segle XVII. Estes troballes se sumen als descoberts setmanes arrere en l’inici dels treballs en la intersecció de Travessia amb el carrer Graciós Cortés que van deixar al descobert fosses d’inhumació junt amb restes de murs de tàpia, sitges i abocadors que es van datar d’època medieval.

Estos descobriments, que estan ralentitzant els treballs del col·lector centre de pluvials, eren previsibles conforme avançava l’obra cap al centre històric de la localitat, circumstància que estava prevista des de l’Ajuntament, contractant un seguiment arqueològic professional com ja ocorreguera en els treballs del col·lector nord.

Les tasques d’excavació, amb una extensió de 100m2, estan sent realitzades per l’empresa ALEBUS Patrimoni Històric sota la direcció dels arqueòlegs Inmaculada Reina Gómez i Eduard López Vaig seguir i podrien estar entrant, en paraules del regidor de Qualitat Urbana, Francisco Cantos, “en la seua recta final a costa de nous descobriments”.

L’Ajuntament de Novelda té previst posar en valor i afegir al seu fons arqueològic estes restes una vegada s’hagen topografiado i documentat, moment en què segons Francisco Cantos, “es podrà prosseguir amb una obra tan important per a la ciutat de Novelda”.

Category: CULTURA I PATRIMONI, INFRAESTRUCTURES